donderdag 23 mei 2013

Een Ode aan de Hippe Mama


De drang om te schrijven is groter dan me lief is. Ik begon al te schrijven vooraleer ik motorisch een pen kón vasthouden. Nu, veel zinnigs kwam daar niet uit. De oefenboekjes met eeeeeeeeeeeeee vulde ik gretig in. Ook uit mijn liefde voor het schrijven van gedichten is al een bundel op te maken.
Zoveel jaren later, bij het kiezen van een studierichting, kon ik moeilijk anders dan journalistiek nemen. Maar door ‘omstandigheden’ is dit diploma niet lang in de praktijk omgezet.
Onlangs vond ik tijdens een opkuis op zolder een oud dagboek van me terug, wat tegelijkertijd het stof vanop mijn schrijfkriebel wegblies. Nu we in een tijdperk leven waarin we een halve dag verlof nodig hebben om alle sociale netwerksites te lezen, is het moeilijk om te weerstaan. Een eigen blog kan me gemoedsrust geven. Maar welke invalshoek? Welk ei zit er nog te broeden?
De ‘omstandigheden’ die ik net aanhaalde zijn van de gebruikelijke soort. Eens afgestudeerd, verliest een mens zijn creativiteit in de dagelijkse sleur van carrière, trouwen, huis, kindjes. Wat ik daarentegen nooit uit het oog ben verloren, is een andere passie van mij: modetrends spotten, zowel voor kledij als interieur.
Sinds de komst van mijn twee schatten van zoontjes is er meer dan ooit nood aan ontspanning. Nu de televisie wordt ingenomen door Mickey en de zijnen, heb ik recht op een ander medium. Met de doos tissues bij de hand om de rondvliegende snottebellen op te vangen, struin ik het internet af op zoek naar inspiratie voor kleerkast of woonkamermuren.
Ik wil van de kans gebruik maken om een serieuze fabel van tafel te vegen. Het is NIET zo dat als je kind geboren wordt,  je ineens al je zin voor stijl moet laten meevloeien met de moederkoek! Ik kreeg tijdens het kraambezoek de vraag wanneer ik mijn haar kort ging knippen. Wat?!
En hiermee heb ik mijn invalshoek gevonden! Laat dat missie van de blog zijn! Een ode aan de hippe mama, die rondloopt in haar hoge hakken en snottebellen vangt. Daarom zet ik elke maand een modemama in de blogspotlights!
Welkom aan alle (toekomstige) mama’s die dezelfde noodzaak voelen om haar gevoel voor stijl te verdedigen, en natuurlijk ook alle gelijkgezinden.
Ik apprecieer jullie feedback!

Charlotte
X

2 opmerkingen:

 1. "Schitterend initiatief!" zegt Gudrun (Typend achter haar PC'tje met pyama en kamerjas aan ;))
  Maar ik kan jou helemaal volgen!
  Rollebollen met mijn kerels met veel plezier maar ik wil er ook nog steeds goed uitzien! Wie wil er niet aan de schoolpoort staan en denken "ik mag er best nog wezen"?
  Girl power!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het enige moment waarop we niet hoeven hip te zijn, is op een koude winteravond in de zetel :-D

   Verwijderen