maandag 27 mei 2013

Babysit-Shoppen


Laat ik beginnen met te zeggen dat alle enthousiasme zeer deugddoend en aanmoedigend was, dankjewel Facebook-vriendjes! Speciaal voor jullie wil ik plechtig beloven om minimum wekelijks een update met nieuwtjes en trends te posten.

Mijn zoontjes zijn een half jaar en twee en een half jaar. Meestal spreek ik in termen van ‘ervoor’ of ‘erna’. ‘Voor’ ik moeder werd was er een heleboel anders. Had ik geen zin om te koken na een zware dag op het werk, dan beslisten we gewoon doodleuk om uit te gaan eten. Nu we ‘erna’ zijn, zit die spontaniteit opgeborgen bij mijn zwangerschapskledij. Onlangs was er een stralend zonnige dag na een lange periode van een kille winter. Een (voorlopig!) kinderloze vriendin vroeg of we een terrasje gingen doen, met partner. Slik. Met partner. Heel graag, maar de kids? Terwijl ik ‘ervoor’ luidkeels ja had geroepen, vroeg ik me binnensmonds af hoe we dat praktisch gingen aanpakken. Uit wat rondbellen bleek dat de een ’s avonds moest werken, de andere had ’s morgens vroeg al afspraken staan… Uiteindelijk stelde mijn pa voor om te komen thuiswachten. Oef. En dan geniet je nog méér van je glaasje op de overvolle Korenmarkt van Gent. Ik vroeg me af wie daar - net als ik - hemel en aarde had verzet om rustig achterovergeleund te kletsen in de avondzon.

De spontaniteit heeft moeten plaats maken voor structuur. Ook shoppen kan me niet meer zomaar te binnen schieten. Het ligt al weken op voorhand vast wanneer ik de winkelstraten onveilig ga maken. Maar aangezien ik meestal zo lang niet kan wachten, drong zich een nieuwe manier op: het online shoppen. Een wereld is opengegaan! Nu ik wat meer vertrouwen heb gekregen in geld uitgeven via internet, is het hek helemaal van de dam… Hoe makkelijk kan het zijn? Gewoonweg fantastisch! Het wordt op den duur zelfs de omgekeerde wereld. Toen ik onlangs in Vero Moda een kleedje in mijn maat vroeg, zei de verkoopster dat ik het gewoon online kon bestellen. 
Ik hoef dus geen opvang meer voor de kids te verzinnen, parking te zoeken en betalen, in een te kleine broek (slechte gewoonte) wringen in een ook te kleine paskamer met zweetgeuren en pluizen op de grond die aan je broekspijpen blijven hangen. Halleluja! Terwijl je op je kinderen past, je garderobe uitbreiden, oftewel ‘babysit-shoppen’ (probeer dat maar eens 10 keer na elkaar te zeggen ;-). Pure multitasking.

Werkelijk álles kan je vinden op the world wide web. Je hebt de gewone alternatieven van de bekende winkelketens, zoals bijvoorbeeld H&M en JBC er onlangs een is gestart. Ook postordercatalogi zitten website gewijs goed ineen. Naast vooral de basisstukken, kan je in een ‘3 Suisses’ ook wel eens een trend opmerken. Zo kocht ik er onlangs deze droomschoenen. Maar ook mijn oudste zoontje Vince mag stylish voor de dag komen. Deze vond ik voor hem op www.hippeschoentjes.be.Het gaat verder dan alleen om luxe-artikelen. Maandvoorraden Pampers laat ik gewoon leveren door bol.com en de wekelijkse boodschappen kies ik op zondagavond uit op de site van Colruyt met de applicatie Collect & Go.
Eén nadeel aan deze nieuwe manier van shoppen voor een nieuwe mama is het figuur. Bij ouderwets shoppen leg je ki-lo-me-ters af op je hakken (ja dat zou makkelijker zijn in sportschoenen maar dat ziet er niet uit om te passen), sjouw je met zakken en vliegt lunch time onopgemerkt voorbij. Een echte work-out dus. Bij ‘babysit-shoppen’ vormt cellulitis je om de zetelbillen. Hiertegen is er geen online alternatief bestand. Buitenkomen is de boodschap, tenminste áls je een babysit kunt regelen…

Charlotte
X

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi geschreven Charlotte ! Proficiat met je toffe blog. Bel & Bo heeft ook een website ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en zoooo herkenbaar :-) kijk al uit naar het volgende bericht!

    BeantwoordenVerwijderen