zaterdag 15 februari 2014

Elk gezicht een uniek verhaal

Ondanks het feit dat ik al mijn ganse leven in een plattelandsdorpje woon, ben ik een echt stadsmens. Bizar, ik weet het. Maar telkens ik de vibraties van een stad proef, raak ik er niet van verlost. Nu we onze nest zo goed als vervolmaakt hebben tussen de koeien, is er geen sprake meer om ons domicilie te veranderen naar een stad.
Het enige wat we kunnen doen om het gemis ietwat te compenseren, is af en toe (lees: eens per jaar) op CITYtrip te gaan. Londen, Amsterdam, en vooral Barcelona kan ons enorm bekoren. Onlangs hebben we ons hart verloren in New York! We zijn daar slechts enkele dagen geweest en ik voel me er nog steeds mee verbonden. Zo heb ik een app geïnstalleerd met live cam op Times Square. Het is precies alsof ik vanuit mijn appartement in the Big Apple even naar buiten kijk naar het volk. Instant happy feeling :-) Elk heeft recht op zijn/haar foute verslaving nietwaar...


Omdat 'New York' nu eenmaal vlug mijn aandacht trekt, vond ik per toeval de fotoblog 'Humans Of New York'. Wat een ontdekking! Fotograaf Brandon Stanton begon vier jaar geleden foto's te nemen van de mensen die hij tegenkwam in de straten van NYC. Hij woonde er pas en was gefascineerd door de menigte en wilde aparte portretten vastleggen. Hij stelt enkele vragen en ontdekt zo het verhaal achter een gezicht. In een minimaal aantal zinnen slaagt hij erin om zoveel diepgang te scheppen bij één enkel beeld. Ik ben uiteraard niet de enige die zo enthousiast is, want zijn blog heeft meer dan een miljoen (!) trouwe volgers. Een fotoboek is dan ook niet meer dan een logisch gevolg. Enkele voorbeelden:


"I'm taking a 3 month memoir-writing course" "So what's the most intense moment of your memoir?" "When I was 17, my best friend died in my arms of an MDMA overdose."


"I told her that if she wanted to start over, to meet where we first kissed. She was supposed to be here 15 minutes ago."

"I want to be a princess hairdresser."
"What's going to be the hardest part about being a princess hairdresser?"
"Cutting Rapunzel's hair."

Het mooiste bewijs dat ieder zijn verhaal heeft. Heel boeiend en verslavend!
De man achter de lens ben ik niet tegengekomen tijdens ons bezoek aan de stad. We zullen nog eens moeten teruggaan vrees ik :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten