donderdag 10 april 2014

Invasie van de dino's


We zijn sinds kort helemaal teruggeflitst naar het tijdperk van de dino's. Toen Vince toevallig "Ice age, the Dawn of the Dinosaurs" zag, was hij helemaal verkocht! Op het eerste moment waren we opgelucht om even verlost te zijn van Bliksem McQueen en zijn collega's. Want tot voor kort kleurde 90% van zijn speelgoed in het Cars-rood. Dan zwijg ik nog over zijn tandenborstel, drinkbeker, pleisters, kousen, het behang in zijn kamer en zelfs zijn dagelijkse vitaminen! Overal loert de guitige blik van de sportwagen.

Aangezien we het op educatief vlak iets leerrijker vinden dan een hoop pk's op wielen, zijn we geneigd mee te stappen in deze nieuwe (oude) wereld. Een wereld vol reusachtige vlees- en planteneters die erop los brullen (als het maar lawaai maakt...). Aja, want de T-Rex is de populairste!
Met mijn barbiepop en andere meisjesachtig verleden, kende ik de dino's helemaal niet. Want het blijkt vooral een jongens ding te zijn. En er blijkt een hele markt voor te bestaan. We zijn intussen al op bezoek gegaan naar www.expo-dino-adventure.be in het station van Antwerpen. Een echte aanrader by the way.

We hebben ons volledig geherprogrammeerd en focussen onze blik nu op alle bewoners van Jurassic Park. Vooral als er iets moet verkregen worden, is het dankbaar omkoopmateriaal ;-). Zoals vorige week toen hij al zijn fopspenen in de 'paasboom' mocht (lees: moest) hangen en ik daarna belde naar de paashaas om zeker de doos met 'tielanosaulus leks en vuulbelg' moest vragen als beloning. Nu de fopspenen weg zijn, zal hopelijk de medeklinker R zijn intrede doen in zijn woordenschat :-).
Auto's en tractoren, maak plaats, want hier zijn de dinosaurussen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten