zaterdag 28 juni 2014

Mama in de kijker

Maaike (37) is al altijd gek geweest op kindjes en studeerde daarom ook af als lerares. Juffrouw Maaike heeft naast de kinderen uit haar klas, zelf de lieve Bente (9) en de sloeber Winne (7).
Aangezien ze al heel wat ervaring heeft, wordt ze in haar vriendenkring beschouwd als 'de moeder der moeders'. Iedereen komt bij haar aankloppen als ze raad nodig hebben over bijvoorbeeld opvoeding.

Wat vind je het belangrijkste in opvoeding?
- "Ik wil ze vooral goede waarden en normen bijbrengen. En daarmee wil ik hen vrijheid geven, terwijl ze toch rekening moeten houden met anderen. Ook beleefdheid en leren delen zijn dingen die ik hoog acht in opvoeding."
Doordat ze zelf als eerste uit de vriendenkring kindjes kreeg, kon ze zelf nergens terecht voor raad.
- "Het moeilijkste was thuiskomen met je eerste kindje en niet altijd goed weten hoe iets moest aangepakt worden. Bij de komst van ons zoontje was het veel makkelijker.
Ik heb het geluk dat het twee makkelijke kinderen zijn. Bente heeft soms last van angsten, maar dat wordt beholpen met Bachbloesems."
Verder kijkt ze niet uit naar de puberteit, als ze opstandig enzo gaan worden. Maar zover zijn ze nog niet, eerst genieten van het nu!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten