dinsdag 15 juli 2014

10 redenen waarom ik WEL voor een derde kindje kies


Een tijdje geleden postte ik "10 redenen waarom ik NIET voor een derde kindje kies". Er volgde een vloedgolf aan reacties, vooral van ouders mét drie en meer kids. Over hoe fantastisch het wel is! Over hoe het gevoel van onvolledigheid de overhand haalde.
Alle contra's werden in 1 ruk van tafel geveegd. Dus kan ik niet anders dan alle punten onder de loep te nemen:

1. 1 + 1 + 1 = 4
De kans dat het er meer zijn of dat het kindje gebreken heeft, zit er altijd in ja. Maar als je in het leven altijd uitgaat van the worst case scenario, dan kan je niets meer doen.


2. Structureel
Geen plaats? Laat me niet lachen. Het wordt niet voor niets een 'kleintje' genoemd. Die 50 cm neemt toch niet zoveel plaats in zeker. Als er bezoek met kindjes langskomt, duiken plots alle slaapmogelijkheden op. Trouwens, als je ziet hoe grote broer slaapt, kunnen er gerust nog 10 sardientjes bij :-)


3. Financieel
Een eerste kindje is sowieso de grootste investering, omdat je nog niets in huis hebt. De meeste infrastructuur wordt toch gewoon doorgegeven als er nog kindjes volgen. Het is niet dat je telkens een nieuw wiegje met toebehoren koopt. Menig klein broertje of zusje zal wel eens met een afgewassen jasje rondlopen, maar die krijgen daar zoveel andere voordelen voor in de plaats.


4. Emotioneel
Elk kindje draagt zijn/haar zorgen met zich mee. Bij het eerste ga je bij de minste scheet naar de dokter. Bij het tweede weet je al beter en ben je in staat de echte van de gespeelde ziektes te onderscheiden. Vanaf het derde speel je zelf doktertje...
Tranen komen er zeker bij, maar veel plezier ook!

5. Hoe meer zielen
Als ze allemaal een lief meebrengen, dan schuiven we gewoon enkele stoelen bij. Het zal dan toch geen uitgebreid driegangenmenu meer zijn - alsof dat nu wel zo is, maar fastfood om af te halen.6. Praktisch
Babyspullen zijn uniseks. Tot zover geen probleem. Daarna komen oma en opa langs ;-)
En met een beetje 'geluk' is het een echte tomboy.7. Organisatorisch
De hectiek die komt kijken bij een uitstapje, blijft een hekel punt. Misschien helpt het als je er op voorhand al vanuit gaat dat het voorspel langer zal duren dan de daad zelf. Maar al doende leert men. Dus wordt elke nieuwe nakomeling een betere prestatie? Ik heb nu al een weekplanner nodig....


8. Fysiek
Incontinentie, kom maar op! Ik ben er klaar voor... Haha nee toch liever niet, maar er bestaan overal oplossingen voor. Laat ik vooral nog niet teveel stilstaan bij de lichamelijke gevolgen. Zwaartekracht is onklopbaar, hoe lang je ook op je hoofd gaat staan.


9. Broze wolk
Ja, het is weer een lastige periode waar je doorheen moet. De eerste drie maanden zijn niet makkelijk. Zeker niet als er toestanden zoals reflux en voedselallergieën meegeleverd zijn met het pakketje. Knop op automatische piloot en het is zo achter de rug :-)


10. Ommezwaai
"Vanwaar deze plotse ommezwaai?", hoor ik je denken. Ik moet niet ver zoeken. Recent kraambezoek heeft me weer aan het denken gezet. Je hebt een schattig mini mensje in je armen en het begint weer te kriebelen. Het is de compleet vergeven schuld van Ella-Marie:Conclusie: ik doe de babyspullen nog even niet weg!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten