zondag 10 augustus 2014

Ik ging op reis met kids.... en ik vergat:

Het herfstweer dat momenteel in de lucht hangt, doet stilaan alle vakantiegevoel verdwijnen. De talrijke foto's en filmpjes helpen ons herinneren aan de afgelopen deugddoende drie weken. En het doet ons ook al verlangen naar volgende zomer. "Maar dan ga ik het anders aanpakken.", laat mijn onderbewustzijn me weten. Inderdaad. Elke vakantie hetzelfde liedje. Overladen valiezen (met de traditionele discussie aan de incheckbalie) en toch nog altijd dingen te weinig.
Volgend jaar hou ik rekening met bijkomend lijstje:

Pleisters en ontsmetting
Want altijd kan er een speelgoedautootje tot bloedens toe op het puntje van de kinderteen vallen.

Hondenpoepzakjes
Simpelweg omdat Kindpoepzakjes niet bestaan. Want altijd kan er een kakje uitvallen als ze in hun blote kont over het strand hollen. En dat doen ze graag!

Een verrekijker
Want altijd kan er een viespeuk naar dat blote lijfje gluren. Met die verrekijker geef je hem een koekje van eigen deeg.

De oplader van de babyfoon
Want dat is toch een belangrijk - en niet apart te verkrijgen - onderdeel om te kunnen genieten in de zon op je terras, wanneer zoonlief 3/4 van de dag ligt te slapen.

Vershoudzakjes
Want net zoals onze huid, behouden stukjes appel hun bleke teint veel minder lang bij 30°C.

Een woordenboek
Want de plaatselijke bevolking kan enkel in haar taal uitleggen wat ze precies gedraaid heeft in haar versgemaakte 'tortilla español'.

Medicatie tegen allergische reacties
Want de gevoelige darmen van de jongste zoon konden blijkbaar niet tegen een of meerdere ingrediënten van de 'tortilla español'...

Een waterdicht zakje
Want altijd moet er iets nats uitlopen op je portefeuille en gsm die onderaan de strandtas zitten. 


 Een dun roddelblaadje
Want dikkere lectuur is onmogelijk te volgen als je 20 keer na elkaar 'kijk mama' vanop de ligstoel aan het zwembad hoort.

En deze leuke hebbedingetjes
Want ze zijn fun en maken het leven aangenamer :-)
Ik ben al begonnen met aftellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten