zondag 31 augustus 2014

Mama in de kijker

Jessika (bijna 35) is mama van twee knappe dochters: Elise, die net 7 is geworden, en Leonie van 3. Ze neemt het grootste deel van de opvoeding op zich. De meisjes zijn elke 2 weken een weekend bij hun papa. Een dikke pluim dus voor deze mama!Ik heb haar enkele vragen voorgeschoteld.
"De vraag wat voor soort mama ik ben, vind ik heel moeilijk. Ik probeer vooral mijn kindjes op te voeden zoals ik ben opgevoed. Niet te streng, maar toch duidelijk aantonen wat kan en wat niet kan. Beleefd zijn, behulpzaam zijn en verdraagzaam zijn, vind ik belangrijk. Dat heb ik toch van thuis meegekregen. 
Ik heb eigenlijk helemaal niets aan te merken op de manier waarop ik ben opgevoed. Mijn moeder heeft dat super gedaan. Alleenstaande mama zijn wordt zwaar onderschat en is niet altijd gemakkelijk, maar toch zou ik de regeling niet anders willen. Zou gewoon af en toe wat extra tijd voor mijzelf willen... Ik geniet dan dus ook dubbel en dik van de momenten dat ik eens alleen op stap kan gaan. 
Mijn goede raad aan andere mama's: vergeet niet dat je tijd voor jezelf moet nemen en vergeet niet dat vrienden in je leven een heel belangrijke rol spelen en dat je die relaties goed moet blijven onderhouden."

Keep up the good work!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten