zondag 31 augustus 2014

Ochtendstond...

In de categorie 'Nuttige ochtenden' is deze morgen de absolute winnaar! Terwijl dat niet haar oorspronkelijke bedoeling was.
Ken je van die nachten waarop je - nog lang voor je wekker zal afgaan - wakker wordt, maar de slaap niet meer kan vatten? Nochtans ben ik Kampioen Uitslapen, althans als ik daar de kans toe krijg... En dat stamt uit het pre-kinder-tijdperk. Afgelopen nacht was er weer zo een.

Dan hoef je er eens niet vroeg uit omdat het weekend is, dan wordt je uitgerekend die nacht uit je diepe slaap gehaald door geween. Je hoopt het euvel zo snel mogelijk op te lossen door zombie-gewijs het tutje terug te geven, beentje losmaken tussen de bedspijlen, eventjes te troosten, luier te verversen, ... Of in het slechtste geval is er een plasaccident en ververs je in slaapdronken toestand alle textiel rondom je huilende kind. Om dan zo snel mogelijk de draad weer op te pikken van de droom waarin je zat.
Wat je op dergelijk moment nooit ofte nimmer mag doen, is kijken hoe laat het eigenlijk is. Het doet er niet toe! Het lijkt nog donker buiten, dus te vroeg om je met zulke details bezig te houden.

Afgelopen nacht maakte ik die fout wel. 'Ik heb nog maar 4 uren geslapen. Verdorie. Hopelijk lukt het nog. Waar was ik gebleven?'
Terwijl ik daar lig te draaien op zoek naar de perfecte positie voor fase 2, volgt onvermijdelijk een te actieve hersenactiviteit. 'Als ik opsta ga ik eerst een wasje insteken. Oh ja, ik mag niet vergeten om vlees te ontdooien.' En je ziet hem al komen, het is om zeep...
Na anderhalf uur proberen, geef ik het op. Ik zet uiteindelijk de slaapmodus uit en start de dag, veeeeel te vroeg.


In de ruime bedenktijd is - hoe kon het ook anders - een heuse to do lijst gevormd. Zo ellenlang dat ik eigenlijk alweer te laat op ben om ze te kunnen afmaken op een dag.
Bovenaan de lijst staat de twee losgekomen pareltjes van mijn jeansjas terug aannaaien. Als ik mijn naaikist van onder het stof haal, merk ik dat die barstensvol zit. Telkens ik een nieuw kledingstuk koop (wat héél af en toe eens voorvalt ;-)), knip ik er steevast de extra voorziene knopen uit en stop ze in de naaikist. Ideaal moment om er wat orde in te scheppen.
Dankzij een avondcursus die ik ooit volgde (in een mislukte poging om de perfecte huisvrouw te worden) lukt het vrij snel om de parels er terug aan te zetten. Hoelang ze blijven zitten zien we nog wel... Twee vliegen in een klap. 


Intussen zijn mijn mannen aan het wakker worden. De volgende puntjes doe ik later wel (op een blogje schrijven na dan toch). Want morgen is er opnieuw school! Tijd om nog te genieten van de allerlaatste dag van de vakantie!!!
Hopelijk wordt het een volwaardige nacht en wellicht een wekker die te vroeg zal afgaan...
Veel succes aan alle mama's met de wedergekeerde ochtendrush, en uiteraard ook aan al jullie kindjes met de eerste schooldag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten