dinsdag 30 september 2014

Keepy keeps me happy

Ken je het probleem met het bewaren van alle tekeningen en knutselwerkjes van je klein mannen?
Die van mij zijn nog geen 2 en 4 en hebben nu al een hele expositie bijeen verzameld. Het is een vaste gewoonte om elke nieuwe piece of art uit te hangen of uit te zetten in de speelhoek van de keuken. Ook al is er ferm buiten de lijnen gekleurd, verre van proportioneel (handen zo groot als je hele lichaam) en in allerlei schreeuwerige kleuren ... , toch ben je trots op elk nieuw meesterwerkje.

Bij de komst van een nieuwe creatuur, moet het vorige plaats ruimen. Oorspronkelijk was ik van plan om ze allemaal in een doos te bewaren 'voor later'.
Eens naar school, merk ik dat de werkjes elkaar wel erg snel opvolgen... Eén doos wordt al gauw een bergruimte wordt een huis vol aan dat tempo, als ik alles wil bijhouden. En ik krijg het niet over mijn hart om iets weg te gooien dat ze met fierheid in hun ogen afgeven als 'speciaal voor jou'...
Maar ik heb dé oplossing voor dit euvel ontdekt: KEEPY!
Keepy is een app waarin je al deze werkjes kan onderbrengen, een 'digitale vernissage' als het ware. Je neemt een foto van een vers meesterwerk en je slaat het op in de applicatie. Er kunnen ook video's en andere herinneringen aan toegevoegd worden. En helemaal zoals ik het graag heb: mooi overzichtelijk op datum per kind. Tot wel 30 stuks per maand!


Bovendien kan je een directe link maken met moderne grootouders om alles direct te delen met hen.


Helemaal over the top is dan weer de optie om het werkje rechtstreeks te bestellen als geschenkmateriaal.


Eigen aan deze tijd is dat er voor alles een You Tube filmpje bestaat. Zo ook voor Keepy: Keepy 

Vanaf nu kunnen we alle kinderkunstwerkjes schaamteloos dumpen bij het oud papier ;-)

x

2 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad handig, maar mis dan wel de charme van het 'scrappen' met knutselwerkjes in hun fotoboeken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker waar! Helaas kruipt er in zo'n scrapboek heel veel tijd... Maar om heel eerlijk te zijn, zullen niet alle werkjes digitaal worden hoor! De meest spectaculaire blijven tastbaar in ware grootte ;-)

      Verwijderen