maandag 20 oktober 2014

Opvoedingsles #1

Bananen en appels. Dat zijn de enige twee fruitsoorten die Vince toelaat om zijn portie natuurlijke vitaminen op te doen. Maar daar wou ik toch eens wat verandering in brengen.
Afgelopen zaterdag liep ik in de supermarkt voor boodschappen en besloot mijn boodschappenlijst aan te vullen met 'allerlei proeffruit' én omkoop materiaal (in ingepakte vorm), want zonder dat gaat het me niet lukken.

Ik betrok Vince erbij om het fruit te spoelen en te snijden en we maakten deze stekelige creatie:


 

Zijn enthousiasme was aangewakkerd, dus werd het time for some action... Opvoedingsles #1 (het kan geen toeval zijn dat er in het woord opvoeding VOEDING zit...)


Na menig smoelentrekkerij en wat kokhalzerij was niet al het fruit opgegeten, maar we waren al tevreden met het bekomen resultaat. Wat een vooruitgang! Deze week zitten de (weliswaar pitloze) druiven in de schooltas. Wat het overschot betrof, hadden we andere ideeën...


Gin tonic met frambozen en jeneverbessen, njam! Je ziet, we zijn de gezonde toer op gegaan afgelopen weekend :-)

X

4 opmerkingen:

  1. Bedankt! De inspanningen hebben hun dienst ook al bewezen, maar er is wel nog werk aan de winkel... Het potje druiven zat na school nog redelijk vol...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg creatief!! En dat is nou juist zo belangrijk in de opvoeding! Flexibiliteit en creativiteit, daar kom je een heel eind mee. Samen met een flinke dosis moederliefde uiteraard ;-). Het begin is er en de aanhouder wint hè!

    BeantwoordenVerwijderen