donderdag 6 november 2014

Don't Do It Yourself

I'm not your typical DIY-mom. Laat dat duidelijk zijn, mocht je het nog niet weten.
De blogwereld pulkt tegenwoordig uit van de 'eenvoudige' DIY-ideetjes. Het is zo hip en echt 2014 en toch... mijn maag keert altijd een beetje als ik het woord ergens tegenkom.
Begrijp me niet verkeerd, er zitten fantastische dingen tussen! Menige Instagram-moeders posten vol trots een foto van hun nieuwste werkje. Hetzij een bollekeskleedje voor hun dochter, een gehaakte portemonnee, beschilderde borden, ... En ze mogen daar ook fier op zijn, want ík zou het niet kunnen. Toegegeven: ik ben stiekem wel een beetje jaloers op hen.

Aan ideeën geen gebrek, maar de capaciteit, noch het geduld, laat staan de tijd zijn hier niet aanwezig. Het beeld in mijn hoofd van een koude winteravond aan de open haard urenlang te zitten breien, zonder tv, tablet of telefoon, lijkt zo romantisch. Maar ik moet realistisch blijven: het is niets voor mij (los van het feit dat we geen open haard hebben, soit, het wordt toch een zachte winter ;-)).
Erger nog: elke succesvolle DIY-foto voelt een beetje aan als een verwijtende vinger.

De verwoede pogingen zijn er wel al geweest. Het materiaal is er zelfs al voor aangeschaft. Enkele diploma's van de avondcursussen, die weliswaar met de hakken over de sloot werden behaald, kunnen het bewijzen. Nu ben ik al ruimschoots tevreden als ik er een knoop stevig en recht heb aangekregen. Want ik heb mijn trots opzij geschoven en mij erbij neergelegd dat DIY niets voor mij is. De voorhistorische naaimachine van mijn ma heb ik dan maar teruggegeven.
Ik ben het shoppende type dat op zoek gaat naar leuke spullen die door anderen werd gemaakt....

Hopelijk waait die DIY-trend vlug over en mogen we weer gezellig ouderwets naar de (web)winkel! Dan is ook mijn trots weer een beetje gered.

X


Geen opmerkingen:

Een reactie posten