zaterdag 7 februari 2015

Back to the future

Een heel eigenaardig fenomeen deed zich voor afgelopen week: ik kreeg een mail van mezelf in de mailbox!!! Toen ik het begon te lezen, herinnerde ik me plots wat ik exact een jaar geleden had gedaan, namelijk een brief schrijven naar mezelf :-)

Vooraleer jullie me helemaal gek verklaren, leg ik even uit waar ik het idee haalde.
Ik las vorig jaar een artikel over een Amerikaans koppel dat een brief ontving van hun overleden tienerdochter. Ze had gebruikt gemaakt van een site waarop je een digitale brief naar de toekomst kunt sturen. In dit geval een beetje een lugubere gedachte, maar het kon ook een positieve invulling krijgen, letterlijk dan.Het begint al grappig: Dear FutureMe, ... En je kan beginnen aan je epistel. De site stockeert je brief tot het moment dat je zelf kiest om de postduif uit te laten. Dat kan op om het even welk tijdstip zijn. Ik vond een jaar lang genoeg, maar 2065 behoort evenwel tot de mogelijkheid! Dan ben ik 85 jaar. Ik zie mezelf inclusief grijs knotje al zitten in een relax. Met een kromme verrimpelde wijsvinger swipen in de lucht om mijn post te overlopen en filmpjes van de kleinkinderen bekijken :-)
(waar kan ik ervoor tekenen?)

Er gebeurt jaarlijks al zoveel, dat het me leuk leek om elke 12 maanden een brief naar mezelf te sturen met een situatieschets van het moment en enkele wensen voor mezelf binnen het jaar.
Vorig jaar wenste ik mezelf vooral dat Lenn zijn problemen zouden zijn opgelost. Dat is grotendeels ook het geval. Het geeft ineens een boost tijdens de donkere wintermaanden om te lezen dat je leven er weer op is vooruitgegaan. Ik twijfelde dan ook geen seconde om er een vervolg aan te breien.

Volgend jaar zal alles er weer helemaal anders uitzien. Een nieuwe woonst, een nieuwe omgeving, ...
Exact binnen 365 dagen zal ik ongetwijfeld opnieuw uit de lucht komen vallen wanneer ik de brief ontvang die ik vandaag schreef. Een brief vol (realistische!) wensen en hoopvolle verwachtingen. Het doet eigenlijk een beetje denken aan een brief aan de Sint die je als kind schreef, met alle speelgoed die je wenst te krijgen. Alleen is hier geen garantie op ontvangst als je een jaar braaf bent geweest...

Hier kan je hetzelfde doen als je wil. Vele groetjes aan jezelf ;-)

X


3 opmerkingen:

  1. Ik heb er van gehoord, maar zit nog te twijfelen of ik het eens uit zal proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee zeg! Ik denk dat ik dit ook maar eens ga doen! Bedankt voor de tip.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen