vrijdag 20 maart 2015

Koken voor kids... met voedselallergie #3

Vanaf september gaat onze jongste snottebel naar school. Tijdens zijn inschrijving ging het - uiteraard - ook over zijn voedselallergieën. Had ik even mazzel, want de dochter van de directrice blijkt zelf een 'allergie-jeugd' te hebben gehad. Ze weet dus hoe moeilijk het is. Zeker nu we weten dat soja voorlopig niet meer mag. Misschien komt dat wel weer terug dankzij de darmversterkende voedingsupplementen die we dagelijks in zijn fles melk doen.

Het veiligste zou zijn dat hij 's middags boterhammetjes eet op school. Dan doe ik er enkel op wat mag. Maar als je nà de naschoolse opvang nog moet beginnen koken voor de kids... Dat zie ik eerlijk gezegd minder zitten. Het is nu al een gekte van jewelste om de 2 sloebers na hun dagelijks (amandel)melk-wasje-plasje tijdig in bed te krijgen. Kinderen eten toch beter in groep, als een vreemde zegt dat het moet :-)
Dus voorlopig houden we het erop dat ik het weekmenu in de gaten hou en inspring waar nodig. Staat er iets tussen waar zijn darmen boos van worden, dan laat ik dat op voorhand weten aan school. En desnoods geef ik die dag toch een vervanging mee. Tot zover, mission under controle.

Intussen zoek ik lustig verder naar alternatieven voor het dagelijks koekmoment in klas. Ik vond iets lekkers en gezonds dat in aanmerking komt:

BANAAN-HAVERMOUT-KOEKJES

Dit heb je nodig:
2 rijpe bananen
100 gram havermout
kaneel
rozijnen (gedroogd fruit of stukjes pure chocolade kunnen ook)


Dit doe je:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Prak de bananen fijn met een vork en roer de havermout er doorheen. 


Doe er ook de rozijnen in en strooi er wat kaneel op.


Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ze in. 
Schep het mengsel in hoopjes op de bakplaat.
Na 20 minuten in de oven zijn de koekjes klaar! Mede dankzij de deskundige hulp van grote broer :-)

Weinig ingrediënten, weinig werk... Wat alles maar zo ;-)
Het resultaat werd gesmaakt! Mission accomplished :-)Hier kan je de vorige recepten terugvinden:

Smakelijk!
X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten