zaterdag 4 april 2015

Pasen zorgt voor problemen...

"Wanneer komt de Paashaas?"

Deze vraag heb ik de laatste weken méérmaals (understatement) gehoord. Als ik antwoord met 'binnenkort' zijn ze niet tevreden. "Hoelang is dat dan nog? Morgen?" (zucht)
Ik weet niet wie er heeft aangekondigd hoe fantastisch die dag wel gaat zijn, maar ik was het alleszins niet! In niet-katholieke termen is Pasen een synoniem voor snoepgoed en cadeaus. Een haas zonder mijter, een klok zonder baard. Het is hen om het even wie ze brengt.
Om de eerste gemoederen te bedaren, ben ik al tijdig begonnen met de decoratie.


Om mezelf verdere kwelling te besparen, heb ik een oplossing gezocht. Een manier waarop ik de vraag kon ontwijken. Ik stond eraan te denken aan de kassa in de supermarkt, toen mijn oog viel op een zelfgemaakt blaadje voor de verkoop van een zetel. Onderaan zijn scheurpapiertjes met de contactgegevens van de verkoper. Eureka!

Ik liet Vince en Lenn een tekening kleuren en we schreven onderaan alle dagen van de week. Elke ochtend mogen ze een 'dagje' wegscheuren. Zo gebeurt het aftellen naar Pasen bij ons plots een stuk rustiger. "Nog maar 1--2--3--4 keer slapen!" En zo leren ze ook nog tellen op een speelse manier. Twee vliegen in één klap :-)
Probleem 1 opgelost.


Aangezien Pasen gelijk staat met chocolade, dient zich al vlug het tweede probleem op. De voedselallergie van Lenn gooit roet in.. de eieren!

Zoals je hier misschien al hebt gelezen, is mijn jongste snottebel geboren met een allergie voor koemelk, soja, chocolade, tomaten, paprika, sinaasappel, ... Op 'normale' dagen kunnen we dat redelijk oplossen dankzij het ruim assortiment alternatieven in de winkel.

Maar op 'speciale' dagen zoals Pasen is dat een heel stuk moeilijker. Te meer omdat grote broer voortdurend roept dat er OVERAL chocolade eieren zullen liggen. Het idee is inderdaad hemels, behalve als het zorgt voor huiduitslag met bijhorende jeuk en pijnlijke darmkrampen.


Ik vond in Hema plastiek eieren om zelf op te vullen.
Dit zorgt voor drie voordelen:
- ze zijn weersbestendig, dus het mag regenen
- ze zijn kleurrijk, dus makkelijk te vinden
- ze zijn leeg, dus op te vullen met wat je zelf wil (als het er maar in raakt)

Vince en Lenn mogen morgen overal eieren zoeken, maar ze zullen gevuld zijn met lactose- en cacaovrije snoep :-) Af en toe kunnen de Paashazen zelfs een cadeautje achterlaten. Ik kijk er al naar uit om hun blije snoetjes te zien!!!
Probleem 2 opgelost.

Nog maar 1 keertje slapen...
Happy Easter!

X
3 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik. Deze post nu pas lees. Dit was de oplossing geweest voor mijn zoontjes met koemelk allergie. Ach dit jaar was. Bij ons de paashaas zo druk, dat hij ons is. Vergeten. Geeft niet zei oudste, anders moet papa zoveel eitjes eten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh da's inderdaad jammer! Doe toch nog maar en stop in 1 van de eitjes een briefje met volgende boodschap: "sorry dat ik te laat ben, maar in al mijn drukte ben ik verkeerd gelopen. Groetjes De Paashaas". Ze zullen het nog zo speciaal vinden :-)

   Verwijderen
 2. Wat een creatieve mamie ben jij xxxx

  BeantwoordenVerwijderen