maandag 4 mei 2015

13 Bekentenissen van een moeder

Kindjes. Ze bezorgen ons zowel liefde als kopzorgen. Ze brengen emotioneel veel teweeg. Zelfs bij een humeurige grootvader kunnen ze een lach toveren. In een stille wachtzaal kunnen ze iedereen aan de praat krijgen door een grappige beweging of een spitsvondige opmerking à la 'Hey ik ruik een scheetje'...

Sinds ik mama werd, betrap ik mezelf erop dat ik dingen anders aanpak dan oorspronkelijk verwacht. Soms ook dingen waar je niet trots op bent, maar eerlijkheidshalve toch moet toegeven... Ik klap uit de biecht!

Dit zijn mijn bekentenissen:

- In het begin zo verslaafd zijn aan de geur van je baby, dat je de babyproducten op jezelf smeert als je terug uitwerken ging na het kraamverlof. (Mustella parfum hmm)

-  In het begin er tegenop zien dat ze groter worden, en nu verlangen naar het moment dat ze minder energierovend zijn... (Naar 't schijnt slapen en eten ze super vanaf hun 6de en zijn bijna niet meer ziek... Klopt dit, anyone?)

- Stiekem blij zijn als je kind een beetje angstig of koortsig is, want het is een heerlijk gevoel om ze te kunnen troosten. Knuffeltime!

- Stiekem blij zijn als het haar van je kind net is geknipt, en zo niet meer 'als 2 druppels water op hun papa lijkt'. Hallo, 50% zijn mijn genen, dank je!

- Subtiel aangeven dat een bepaald klasgenootje wel heel leuk is en aanmoedigen om vriendjes te zijn, omdat je de ouders goed kent. Kunnen we eens afspreken :-)

- Subtiel kijken als een vriendin haar kleintje ververst, om zeker te zijn dat die van jou 'down there' normaal is.

- Subtiel duwtjes geven aan je slapende partner, zodat hij eens uit bed komt als jullie kind wakker wordt midden in de nacht. Hey we werken allebei fulltime!

- Te enthousiast meezingen met liedjes van Studio 100. Maja De Bij en ROX zijn echt mooie deuntjes...

- Te enthousiast voorstellen om naar de bioscoop te gaan. De trailer van die laatste animatiefilm is echt hilarisch!

- Het eigenlijk wel gezellig vinden als ze vragen om bij je te slapen omdat ze bang zijn in hun bed.

- Het eigenlijk wel gezellig vinden als ze in het weekend vroeg wakker worden om samen tekenfilms te kijken.

- Je kind als vals excuus gebruiken om een afspraak af te zeggen waar je echt geen zin in hebt. Ach ja, ze zijn toch regelmatig ziek hé...

-  Je kind lekkernij beloven, zodat het zeker met je mee wil gaan shoppen. In de trant van: 'Als je flink kleren past, gaan we daarna een pannenkoek eten'. Omkoperij, je kent het wel.

Geef maar toe, je bent zelf guilty as charged! Of heb je andere bekentenissen?

4 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven Charlotte en sorry, no confessions to make 😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddels is die van mij bijna 9 maar alles wat je beschrijft komt mij zeer zeker bekend voor!!! Ik ben overigens verhuisd met mijn blog naar Wordpress (ga je mee?? https://konikmaartoveren.wordpress.com/ ). Het lukt me niet met mijn Wordpressaccount te reageren op blogger blogs vandaar via mijn oude naam ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah ben jij Kon Ik Maar Toveren? Ik volg je 😀

    BeantwoordenVerwijderen