donderdag 14 mei 2015

Mama versus papa

Aangezien we onze kids niet te preuts willen opvoeden, lopen we gezellig samen in ons blootje in de badkamer. Daar merken de kids al gauw het fysieke verschil tussen moeder en vader.
Onze oudste zoon Vince (4,5) begint ook al kritischer na te denken. Onlangs zag hij me in de aanslag met mijn ladyshave. Hij keek bedenkelijk naar mijn benen en daarna inspecteerde hij de vol behaarde exemplaren van zijn vader. "Papa waarom moet jij dat haar van jou er niet af doen?"
Vooraleer hij kon antwoorden, viel ik bijna achterover van blijdschap met deze opmerkelijke vraag. 

Tenzij je coureur bent en je makkelijk moet kunnen insmeren, ben je als man scheervrij verklaard. "Die mogen dat laten staan.", verzuchtte ik. "Van wie dan?". 
Het is niet mijn bedoeling om te beginnen pleiten voor behaarde benen bij vrouwen. Ik ben niet voor het laat-alles-maar-hangen-en-groeien principe. Maar mocht het scheren nooit zijn ingevoerd, het zou een pak gedoe schelen. 

Soit. Tot zover de uiterlijke verschillen. Qua opvoeding is er ook een serieus verschil. Mama's zijn zorgzamer en voorzichtiger, terwijl papa's het allemaal zo nauw niet nemen. Ze zijn losser en nonchalanter in hun omgang met de kids. Het is een cliché, maar helaas kloppen de meeste clichés wel. Bewijs hiervan kwam ik tegen op internet:


Herken je er enkele?

Ach, waren we als mama ook maar eens zo zorgeloos en vrij, maar dan wel mét behaarde benen...

X

5 opmerkingen:

 1. Haha weeral een leuk artikeltje zeg! Je doet me altijd glimlachen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha laatst was ik -net voor de paaseierenraap- ook mijn benen aan het scheren! Mijn vierjarige:"doe jij dat voor de paashaas?".
  En die laatste foto doen we ook....als we,ergens jeuk hebben weliswaar....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha voor de paashaas, stel je voor... Die laatste, daar zijn we bijzonder goed in hé, dat multitasken! x

   Verwijderen