woensdag 29 juli 2015

9 Interessante websites voor een budgetvriendelijke vakantie

In de vorige blogpost kon je al lezen dat we het deze zomervakantie anders doen. Geen reis dat ons volledig verlof inpalmt, maar drie weken vol kleine uitstapjes. Het slechte weer heeft er al een echte uitdaging van gemaakt... De kids hebben er niet voor gekozen dat paps en mams plots wilden bouwen, dus willen we ook niet dat zomer 2015 bij hen ingaat als 'de reisloze zomer'.


Om de vakantie af te wisselen, doen we om de twee dagen een uitstapje. Dat kan evengoed naar een gewone speeltuin of het bos in de buurt zijn of een speelnamiddag met nichtjes, maar af en toe zit er een toppertje tussen. Zo zijn we gestart bij de Zoo van Antwerpen. De Gentse Feesten waren ook een fijne afwisseling met de nodige kinderanimatie (circus, poppentheater, ...).


Aangezien voor Vince een vakantie zonder zwembad geen vakantie is, sloten we week 1 af met Plopsaqua. Alweer een aanrader van formaat!!! Helemaal in het teken van hun gekende Wicky De Viking.
Vier uurtjes zijn meer dan voldoende en ga lekker laat, want dan staan de meeste 'normale' mensen zich alweer af te drogen en heb je de glijbanen all for yourselves :-)


Intussen ben ik ook helemaal ingelijfd in het vinden van budgetvriendelijke vakantie uitjes. Toen ik op zoek ging naar de Flair logerenpocket via Facebook, kreeg ik tal van andere tips. Via onderstaande websites kan je een hoop euro's uitsparen:

Vakantieveilingen.be of Vakantieveilingen.nl
Op deze website kan je voortdurend bieden op allerlei activiteiten, zoals pretparken, (sterren)restaurants, logeren in een vakantiepark, ... Ik kocht er onze tickets voor Plopsaqua (2 voor 17 € + 5 € administratiekosten). Ga er zeker eens een kijkje nemen, maar opgelet, want het werkt behoorlijk verslavend...

Vakantiedeals.be
Voor wie nog een last minute reisje wil meepikken aan een zeer gunstig tarief.

Actievandedag.be of Actievandedag.nl
Voor elk wat wils aan democratische prijzen. Van een dagje wellness, tot een midweek met de kids aan zee.

Hotelspecials.be of Hotelspecials.nl
Zoals de naam doet vermoeden, gaat het vooral om interessante hoteldeals. Een overnachting als afsluiter van een dagje aan de dierentuin bijvoorbeeld.

Travelbird.be of Travelbird.nl
Op deze site staan heel interessante vakantie aanbiedingen voor zowel citytrips, als daguitstappen. Bijvoorbeeld 30% goedkoper naar het Zandsculpturenfestival in Oostende in het thema van Frozen.

Shedeals.be of Shedeals.nl
Van eeltverwijderaar tot bluetooth speaker. Alles passeert de revue. Maar als je even zoekt, vind je ook bruikbare uitjes met de kids. Zoals Aquafun in Sunparks of een ballonvaart.

Lastminute.be
Vooral voor wie er toch nog even tussenuit wil, dichtbij of ver weg.

- Deze twee sites zijn ook interessant om in de gaten te houden met elke dag nieuwe koopjes: Ibood.com en Onedayfly.com


Ken je nog andere sites voor interessante uitjes/koopjes? Of heb je nog leuke ideetjes voor activiteiten met de kids? Laat het me dan zeker weten!

X

2 opmerkingen:

 1. Tips voor een daguitstap
  Nog niet zelf gedaan, maar een vriendin gaf me ooit deze tip http://www.spoorfietsen.be
  Wel zelf gedaan en een aanrader: de overzetboot van Breskens naar Vlissingen. Bij slecht weer kan je in Vlissingen naar het Arsenaal http://www.arsenaal.com. Ideaal voor kleine piraatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de tips! Ik ga ze noteren voor volgende vakantie :-)

   Verwijderen