maandag 31 augustus 2015

De Eerste Keer

Ik kan je al meteen geruststellen (of teleurstellen), want deze blogpost gaat niet over seks. Wel over alle andere eerste keren. Herinner je je nog de eerste keer dat je de zee zag of de eerste keer dat je uitging? De eerste keer in een vliegtuig of voor het eerst dronken was? Allemaal memorabele momenten die je goed of minder goed zijn bevallen. We slaan al deze herinneringen op in onze grijze massa waar we nog een gaatje vinden.

Kinderen hebben voortdurend eerste keren. Soms zijn het maar kleine en op het eerste zicht onbenullige overwinningen, maar het zijn er wel. Zo wil Lenn altijd zijn grote broer nadoen als die een kikker imiteert. Alleen dat springen lukte niet zo goed. Toch wel een belangrijk onderdeel bij de imitatie... Vorige week concentreerde hij zich extra hard om de twee voetjes tegelijk van de grond te krijgen, wat hij plots ook deed. De sprankel in zijn oogjes sprak boekdelen.
Van baby tot volwassene zijn er een triljoen kleine dingen om te leren. Telkens ze een nieuwe kunde ontwikkelen, bedenk ik me hoe fijn het is om hen te zien groeien (of springen).

Voor het eerst schreef Vince zelf z'n naam op mijn verjaardagskaart :-) #trots
Aan de grote belangrijke stappen besteden we extra aandacht. Als je kleintje zijn of haar eerste stapjes zet, kan de camera niet snel genoeg starten. De babygroeiboeken staan vol van de pagina's met 'De eerste keer gegeten, gelachen, mama gezegd, ...' Zo'n groeiboek gaat meestal tot je kleintje 2 jaar is, maar ze hebben daarna nog zoveel eerste keren. Daarom wil ik hier een nieuwe rubriek starten. Bij deze de eerste keer De Eerste Keer. Kan je nog volgen?

Altijd handig als oma of opa komen assisteren!
Onze eerste reisloze zomervakantie loopt op haar einde. In deze en deze blogpost kon je al lezen wat we toen allemaal deden. En we breiden er nog wat extra uitstapjes aan vast. Zo gingen we nog naar Familiepark Harry Malter, waar een voormalig circusgezelschap zich definitief vestigde. Er huizen enkele dieren, je kan meerijden met een treintje of kameel, glijden uit de buik van een reuze gorilla en - wat had je gedacht - een circusshow bijwonen.

Ahoy kameraadjes! Vince waande zich een echte Piet Pieraat.
We gingen ook bootje varen op de Leie en belandden nog maar eens in Plopsaland. Uitgerekend toen het Brazil night was. Tot groot jolijt van mijn drie mannen, want om de haverklap stonden er schaarsgeklede dames met pluimen op hun hoofd en uit hun gat op een podium te dansen. Het vuurwerk was een oogverblindende afsluiter!

Leuk dagje quality time!
Morgen is het 1 september, startschot van het nieuwe schooljaar. Menig ouder zal het zich niet beklagen, including me (remember?). Alhoewel het niet zomaar een eerste schooldag zal worden. Vince gaat voor het eerst naar zijn nieuwe school met nieuwe vriendjes. En Lenn zet morgen de allereerste stappen van zijn schoolcarrière.
Het is niet met weemoed dat ik terugkijk naar de periode daarvoor. Een lang en emotioneel hoofdstuk wordt afgesloten. De eerste 2,5 jaar van zijn korte leventje waren niet de gemakkelijkste. Dus morgen zal ik ongetwijfeld een traan (lees: waterval) laten als ik mijn ventjes afzet. Maar het zullen er wel zijn van geluk. Geluk voor het begin van een nieuw mooi hoofdstuk!

De schooltassen staan klaar!
Start je kindje morgen ook voor het eerst met school? Veel succes gewenst!
PS Vergeet je zakdoek niet!

X

2 opmerkingen:

  1. Zo leuk, de eerste keren 'notuleren'! Toffe reeks! Ik doe dat voor mijn kindjes in een 'One Line a Day Diary'. Dat is een boekje waarin je 5jaar lang per dag een paar regeltjes kan noteren. Superleuk om bij het schrijven van vandaag terug te blikken naar vorig jaar en het jaar daarvoor enz.

    BeantwoordenVerwijderen