zondag 6 december 2015

Anti-dip material

Ik heb mezelf toegelaten om een kleine blogpauze in te lassen. Het was eerder een noodzaak dan een vrijwillige keuze. Noem het een kleine dip door 'workrelated issues'. Als voltijds werkende mama moet mijn job de nodige voldoening geven om alle nevenactiviteiten te bevoorraden van energie. Ik ben daar nogal goed in om heeeel veeel hooi op mijn vork te nemen. Een veelvraat pur sang. De laatste tijd bleven er enkel nog een paar druppels energie over op de bodem van mijn vleselijk vat. Met lichamelijke ongemakken als gevolg. 'Hoe doe jij dat toch allemaal?', is een vraag die ik regelmatig onder de neus geduwd krijg en waarop ik antwoord met 'Hoezo, dat valt wel mee hoor'.

Gelukkig is er meer in het leven dan werken alleen. In mijn geval mag je dat begrip extra ruim interpreteren. Ter verduidelijking de top 5 waaruit ik blijdschap put aka anti-dip material:

- De kids
Op de absolute eerste plaats: mijn 2 schattige zonen. Niet altijd even schattig als ze vol modder, snot en luizen (daarover later meer) thuiskomen. Wel een afleiding van jewelste. Zeker tegen het einde van het jaar als je weet dat ze beiden jarig zijn in december. Cadeautjesmaand is bij ons een reuze understatement. Ik doe het gewoon in 1 enkele keer: alle pakjes kopen voor 2 kids voor 4 gelegenheden. Dan vragen ouders en schoonouders ook nog hun cadeau voor de kids te kiezen... Zie je de toren in mijn winkelkar voor je? Doe er nog maar een schep bij. Met alle afkeurende blikken van oude madammekes aan de kassa er bovenop. En dan wil ik bovendien ook originele (allergenenvrije) traktaties voor school... Maar hun trotse snoet als ze de rupsjes-nooit-genoeg afgeven aan hun klasgenootjes is goud waard!


- Het bijberoep
Ik stam af van een actief nest. Beide ouders hebben erg veel gewerkt en studeerden altijd bij. En de appel zou de appel niet zijn, mocht ik dat ook niet doen... Vele avondcursussen later kan ik de kleinste kamer behangen met certificaten. Vooral mijn liefde voor fotografie is uitgebloeid tot een vurige romance. Ze is zelfs bezegeld met een eigen logo, fotostudio en bijhorend btw nummer. Charm was born! Bij elke opdracht, na elke shoot schiet mijn energielevel de lucht in!


- De nieuwe woning
'Een mens zou 2x moeten bouwen in zijn leven' is Vlaamse leuze die we zeer ter harte hebben genomen... Na 8 jaar verbouwen sprong er plots een stukje grond in ons oog waaraan we ons hart verloren. In een recordtempo wordt onze nieuwe thuis klaargestoomd. Terwijl bij velen het bouwavontuur erg stressvol wordt ervaren, is bij ons niet het geval. Alles verloopt super vlot! En manlief en mezelf komen qua keuzes goed overeen (lees: hij stemt in met mijn keuzes ;-)).
Vorig jaar omhulden slechts vier muren een leegte, enkele maanden later staat onze getekende droom vol spanning te lonken. Ze is nog in afwerkingsfase (lees: zonder vloeren, deuren en keuken), maar in mijn hoofd woon ik er al. Als ik mijn ogen sluit, wandel ik er rond en zie alle details verschijnen. Rond Kerst staat de verhuis gepland (ja ook dat nog...), dus nog even geduld en we hebben onze eindbestemming bereikt! 


- Sociale media
Lang leve apps en de geneugten ervan. Ze moeten tegenwoordig opboksen tegen bakken kritiek, maar ik ben eraan verknocht. Een vluchtige glimp opvangen van de dagelijkse feed, als pauze tijdens het werk is veel gezonder dan buiten een sigaret gaan roken. Bloggen staat op één, Instagram staat op een welverdiende 2de plaats. Gewoon kijken en liken, meer moet dat niet zijn. Pinterest is dan weer een oceaan vol inspiratie voor vooral mijn toekomstig interieur en mijn fotografie. En waar denk je dat ik die traktatie ideeën haalde?


- Chocolade
...en een beetje sport om het laatste er weer af te werken...

Soms fantaseer ik wel over een tijd waarin ik alle boeken kan lezen die ik al heb gekocht. 
Alsof er ergens een angst schuilt om me ooit te vervelen. Zo kocht ik mezelf een kleurboek voor volwassen. Deze zal tijdens het slapen moeten gebeuren vrees ik...
Waarschijnlijk begrijp je mijn blogpauze beter. Druk druk druk zal ik niet vlug antwoorden als je me vraagt hoe ik het allemaal voor mekaar krijg. Oké ik geef toe dat een week momenteel uit 8 dagen mag bestaan, maar eigenlijk valt het best wel mee hoor ;-)

X

9 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar...erg druk maar ook met energie-gevende bezigheden en een gezonde portie relativeringsvermogen! Leve de papa's die ons ruimte en tijd geven om ons dit allemaal te laten doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We mogen absoluut de papa's niet vergeten! Maar ook de opa's en oma's waar we vaak kunnen op rekenen om te kids op te vangen.

   Verwijderen
 2. Ik heb het waarschijnlijk al twintigduizend keer gezegd, maar ik kijk zo op naar je lieve Charlotte! Ik hoop dat ik later ook zo'n mama, blogster én carrièrevrouw zoals jij zal kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin er bijna door te blozen... Wat een mooie complimenten :-) Just what I needed! Ik ben ervan overtuigd dat jij dat nog veel beter zal doen X

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar, is dat ook niet iets dat we elkaar opleggen; dat je het allemaal moet kunnen/doen en dan nog moet antwoorden 'oh, het valt allemaal wel mee hoor'. Maar ik zie dat jij je tijd vult met dingen die je happy maken en dat is hetgeen dat telt!! Zoooooo (gezond) jaloers op je Charm fotografie ;-) Ga ervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt absoluut gelijk als je zegt dat we het allemaal onszelf opleggen. Prioriteiten stellen is mijn beste eigenschap niet... Maar ik ga er zeker voor X

   Verwijderen
 4. Ik ben ook 1 van die mensen die denkt hoe doe je het allemaal?!
  Proficiat hoor! En het eindresultaat is steeds schitterend bij je!

  BeantwoordenVerwijderen