zaterdag 30 april 2016

Bedoelde u...? (deel 8)

Ondanks alle drukte, lukt het me nog altijd om alle grappige hersenkronkels van mijn twee zonen te noteren. Met dank aan de voortdurende aanwezigheid van mijn mobiele telefoon en haar fantastische app Notities. Want als het uit hun mond komt, moet je het onmiddellijk noteren! Zonde dat het verloren zou gaan.

Je zal merken: de oudste begint meer en meer te filosoferen, terwijl de jongste wint bij versprekingen. Elk hun 'specialiteit', maar qua grappigheid zijn ze aan elkaar gewaagd :-) En als ze converseren is het helemaal lachwekkend!

- Vince volgt logopedie omdat hij lispelt. Hij heeft daarvoor een schriftje met Micky Mouse op de voorflap. Toevallig is dit de favoriete figuur van Lenn. Zijn grote broer geeft hem het volgende advies: 'Als je met je tong naar buiten praat, krijg je ook zo'n boekje.'

Het schriftje dat Lenn benijdenswaardig doet watertanden

- 's Morgens onderweg naar school horen we een liedje van K3 in de wagen.
Lenn: 'K3 is leuk!'
Ik: 'De oude of de nieuwe?'
Lenn: 'De nieuwe!!'
Ik: 'Welke is de leukste? Hanne, Klaasje of Marthe?'
Lenn: 'Klaasje.'
Ik: 'Omdat ze de knapste is zeker?'
Lenn: 'Nee ze lijkt op SINTERklaasje.'

-  Papa spoelt de neus van Lenn met fysiologisch water. 'Gaat het?', vraagt hij bezorgd.
Lenn stelt hem gerust: 'Ja hoor, ik ben nog levend.'

- De kids droegen tot voor kort nog hun warmste jas voor school, tot groot ongenoegen van Lenn.
'Mijn jas wil altijd te dik zijn.'

- 'Zijn we nu al morgen?', vraagt Vince zich af als hij wakker wordt (en er leuke dingen op het programma staan).

- 'Klaarikee', zegt Lenn enthousiast als hij klaar is met opruimen.

- Vince wil een rollenspel spelen over ridders en zegt tegen Lenn: 'Jij bent de slechterik, ik zal wel weer de goederik zijn.'

Aaaaaaaghwfiejoqdjfoqdjflqdjfmqlie! Of zoiets...
- Ik smeer een extra boterham voor Lenn, maar ik twijfel eraan of hij nog wel honger heeft. 'Het is toch niet voor de koning dat ik hem smeer hé?!' - Waarop Lenn: 'Toch wel de koning.' En hij verlaat de tafel...

- Vince: 'Luister ik kan iets! Wan toe trie for faif siks seppe ijt nain ten. De iPad heeft me dat geleerd.', zegt hij breed glimlachend met zijn kin in de lucht.

- 'Ik ken de allermoeilijkste eter ter wereld', verzucht ik tijdens het middagmaal dat na veel aandringen alweer uren lijkt te duren. 'Bedoel je mij?', vraagt Vince zich verwonderd af...

- Vince speelt met de dino's en roept: 'Pas op! Een vulkaanuitbarsting!' Lenn is duidelijk onder de indruk, maar weet niet wat er gebeurd. 'Oei, wat zijn dat vulkaanborsten?'

- Lenn: 'Ik heb een babyprot gelaten'.
Ik: 'Wat is dat dan?'
Lenn: 'Awel, een heel klein scheetje.'

- Vince vraagt aan Lenn of hij in zijn boekje mag meekijken. 'Plieeeeessss', voegt hij eraan toe. Lenn kijkt hem aan met een bedenkelijke blik. 'Weet je niet wat plies betekent? Dat wil zeggen toeeeeeee. Da's Frans.' Waarop Lenn droogjes een 'ah' uitbrengt en weer rustig verder leest in zijn boekje.

- Lenn speelde mee in het circus op school, verkleed als leeuw. 'Ik ben een leeuwende zinger.'

Onze 'leeuwende zinger'

- Thuis wil Lenn verder oefenen aan zijn circusact. Vooral de rol van circusmeester spreekt hem het meest aan. Ik leer hem dat hij zo moet beginnen: 'Dames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen, de show gaat beeeeeeginnen!' Waarop Lenn het probeert na te zeggen:
'Dames en heren... (denkt na) fruit en boeren... De show gaat buuuuuuuuginnen!'

- Lenn vraagt 's morgens aan zijn papa wat hij gaat doen.
Papa: 'Werken'.
Lenn draait zich naar mij en vraagt: 'Mama, wat gaat papa doen vandaag?'

- Vince: 'Ik ga goochelaar worden, want ik kan al toveren met water. Kijk hé.'
Hij neemt een slok water, doet wat rare bewegingen met zijn mond, slikt het water in en zegt: 'Tadaaaa'.
Ik: 'Amai, wat was dat allemaal zeg?'
Vince: 'Heb je het gezien?'
Ik: 'Ja het water is weg.'
Vince: 'Nee! Het was plots méér water geworden.'

- Lenn hoort dat Vince een windje laat vliegen. Het is nogal een luide knal. 'Vince heeft een ei gelegd!' Hilariteit alom.

- Onderweg naar de winkel met de wagen, zie ik een man in een weide wandelen met zijn hond. 'Kijk Vince, daar wandelt een meneer met zijn hond.'
Vince: 'Waar?'
Ik: 'Daar, je kan zijn staart zien.'
Vince: 'Die meneer zijn staart?'

- Lenn heeft een net een blikje uitgedronken en verrast zichzelf met een krachtige boer. Ik wijs hem erop dat hij 'pardon' moet zeggen. 'Maar het was een blikboer!'

Kan je raden wat zijn lievelingskleur is??


Ik zou me bijna willen excuseren voor de vuile praat over scheten en boeren. Maar het hoort hier dagelijks tot mijn portie geluiden. Ik woon samen met 3 mannen, you know...

Tot de volgende!

X4 opmerkingen:

 1. Valerie Rotsaert30 april 2016 om 12:35

  Hilarisch en zo herkenbaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manmanman, ik hoop dat ik ook zo een rubriekje kan beginnen later ;) met meisjesdingen dan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Wat zeg je dan?" Zegt miijn oudste dan als er ergens iets gaat vliegen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahahaha :).. Ik kijk uit naar dat de jongste telg hier ook gaat kunnen praten :)

  BeantwoordenVerwijderen