zondag 12 juni 2016

Duivelse jongensmama's

Sinds ik 2 zonen heb, word ik onbewust meegesleurd in een wereld van jongensdingen. Deze morgen nog heb ik een racebaan in elkaar geprutst. Als klein meisje was een paardje het enige vervoersmiddel tussen mijn speelgoed, om Barbie te brengen naar haar date Ken (eigenlijk een nep Barbie waarvan ik het haar kort had geknipt). Nu is het een en al paardenkracht wat telt.

Wekelijks leg ik broeken opzij die nog helemaal oké zijn... als je niet op het kniegedeelte let. Ongelooflijk hoe snel dat kleine stukje stof ten onder gaat aan zijn rondkruipende drager. Ook al doet de mode haar best, toch vind ik gescheurde broeken niet netjes ogen. 
Spelen jongens dan nooit rechtopstaand? Is dit ter compensatie van hun mega (!) voordeel om rechtopstaand te plassen? Hoe dan ook, tijdens de zomermaanden mogen ze hun buitensporig kruipgedrag aan den lijve ondervinden. Bij korte broeken horen immers kapotte knieën.


Roze spullen worden keihard afgekeurd, terwijl mijn boys wel stiekem meezingen met '10.000 luchtballonnen'. Boterhammen smaken alleen maar als ze op een blauw of groen bord liggen. Dorst kan enkel gelest worden als ze uit een blauwe of groene beker vloeien. 'Bah, da's voor meisjes' weerklinkt meermaals door dit huis, vooral als er hartjes of prinsessen mee gepaard gaan.
Alsof meisjes rare wezens zijn die zich elke ochtend in rotte vis wentelen en besmettelijke aandoeningen rondstrooien. Een bal met smurfin erop rolt veel slechter dan een met grote smurf. Een fiets met Minni Mouse fietst slechter dan de variant met Mickey erop. It's all in the mind, maar leer het hen maar eens af...

Sinds kort is het hek helemaal van de dam, want ze hebben ook de Rode Duivels ontdekt! Moeders gaan massaal op zoek naar de ontbrekende stickers om het stickerboek van hun zonen aan te vullen. Het is zelfs zover gekomen dat ook ik sta te dealen aan de schoolpoort. Gewoon schaamteloos. 's Avonds doorloop ik alle dubbele om een gelijke transactie te kunnen doen. Freakshow. Met updates via Facebook om de slaagkansen te vergroten, stel u voor. Naast dinosoorten ken ik nu ook alle Rode Duivels bij naam, tous ensemble. Nu Wilmots en co zijn minstens even interessant om naar te kijken ;-)


Slechts 5 stickers te gaan en we kunnen alweer een nieuwe wereld ontdekken. Ik ben al benieuwd op welk onbekend jongensterrein ik nog ga terecht komen. Tot zolang giert het testosteron gezellig verder in huis...

Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten