donderdag 1 december 2016

Schuldig aan heiligschennis

Ik heb een doodzonde begaan! Ik heb heiligschennis gepleegd...
Althans dat is wat ik mag geloven van mijn omgeving. Geschrokken gezichten heb ik gezien, toen ik vertelde dat mijn kerstboom er al staat. Yep, je leest het goed, VOOR de komst van Sinterklaas.
En dat is blijkbaar echt not done! "Zeker niet met kindjes in huis."

Het kriebelde al toen de maxima daalden onder de tien graden. Intussen al een tweetal maand geleden. Maar ik hield me in. Her en der verschenen er naast de laatste zomerkoopjes ook de eerste kerstspullen op het toneel. De glinstering in de rekken trokken me als ware magneten naar zich toe. En ik besefte: daar is de mooiste tijd van het jaar weer. Smelt.

Vijftig tinten goud
Nochtans ben ik een echt zomerkind. Ik kan met volle teugen genieten van de warmte die zomerse zonnestralen afgeven. Mocht ik nu moeten kiezen tussen een eeuwige zomer of een eeuwige winter, pleit ik zonder twijfel voor het eerste. Maar kerstsfeer bereikt onhaalbare levels van gezelligheid. Ik zou het wel missen tijdens die eeuwigdurende zomer.

Begin november kon ik me niet meer bedwingen. De valse kerstboom had na de verhuis nog geen vaste plek gekregen en stond eigenlijk toch wel een beetje in de weg... Ik wist al van de allereerste schetsen van de nieuwe woning waar de kerstboom zou belanden. Een mooi centraal hoekje waar niemand moet passeren. Ik liet de elektricien speciaal een stopcontact voorzien 'voor een extra sfeerlamp'. (knipoog)

Het kleurthema voor dit jaar lag al vast. 50 tinten goud (of toch een 5-tal). Check. Na het versieren bekeek ik het resultaat vanop een afstand. Een warme gloed ontwaakte in mijn binnenste toen ik de gouden ster op de top zag blinken van blijdschap. Ik zette zelfs Michael Bublé's Christmas op om het magische moment extra kracht bij te zetten.

Tataaaaa!
Grote Pakjesmaand
Maar ik ontstak de lichtjes pas nadat de gordijnen dicht waren en geen enkele passant mijn vroegtijdigheid kon ontdekken. Ik postte mijn trotse boom pas enkele weken later op Instagram. En toch nog zag ik verontwaardigde emoji's en mensen op hun achterste poten.
Wie heeft eigenlijk beslist wat de juiste volgorde is? Tradities zijn er ook maar gekomen door iemand die vond dat dat nu even heel goed uitkwam voor hem of haar. Was de Sint op een gegeven moment gekrenkt in zijn ego toen hij uit de schoorsteen neerdaalde en een kerstboom zag staan? Is er een concurrentiestrijd tussen de twee gulle gevers met lange baard?

De maand december is hier sowieso al Grote Pakjesmaand. Beide zonen zijn er jarig. Wie cadeautjes krijgt, wanneer ze die krijgen of door wie, loopt hier wat door elkaar. Ik hou er zelfs een overzichtje op na. What's new.
Dus wij halen er simpelweg het maximum uit... door de maand met een maand te vervroegen :-) De kids vinden het fantastisch!!! Ze gaan helemaal mee in hun moeders gekkigheid en wilden zelfs een 'kersthoekje' in hun slaapkamer.

De kersthoek in de slaapkamer van Lenn.
En hou me vast of ik sta 3-2-1 Happy New Year te roepen op 6 december in mijn kersttrui en Zalig Pasen op oudejaar!
Ach, teveel gezelligheid doet niemand kwaad. Ik zal voor Sinterklaas en co wel een extra gin tonic klaarzetten ;-).

Vinden jullie het ook niet kunnen of delen jullie mijn enthousiasme?

Tot de volgende!

Charlotte
X

11 opmerkingen:

 1. Groot gelijk! Zaterdag smijt ik me ook in de kerstballen! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Go for it! En vergeet niet om intussen een kerstmuziekje op te zetten :-D

   Verwijderen
 2. Dat het mag wanneer je er zin in hebt! Een kerstboom is keigezellig! Ik vind het superjammer dat wij er dit jaar geen plaats voor hebben, ik verlang nu al naar het nieuwe huis (met verhoogde plafonds voor een extra grote kerstboom!). Dit jaar wordt het een mini (vals) kerstboompje. Waar komt de jouwe van en ben je blij met de kwaliteit? Dan kan ik nu alvast beginnen zoeken voor volgend jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter een mini'tje dan helemaal geen! De mate van het kerstgevoel hangt niet samen met het aantal kerstballen :-) Die van mijn komt van Supra Bazar en ik zou niet anders meer willen. Goed gevuld en verliest geen takjes. Enkel de geur van een echte is weliswaar nog beter!

   Verwijderen
 3. oooh Michael Buble! Die stond bij mij ook op toen ik de boom zette....yep, bij mij staat hij ook al :-) dus ik snap je volledig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt ons 'lotgenoten' haha. Bestaat daar een praatgroep voor? ;-)

   Verwijderen
 4. Ik wacht altijd tot na Sinterklaas, zelfs toen ik nog geen kindjes had.

  'k heb de indruk dat mensen die hem vroeg zetten hem dan ook weer vroeg beu zijn en dat vind ik dan weer zo raar/jammer. 'k heb een paar keer oudejaar in NL gevierd en daar zwiert men de kerstboom vaak op oudejaar op straat, kapot, zonder naalden, omdat men hem beu is. Dat vind ik dan altijd zo zonde, dan ben ik er nog helemaal niet klaar mee. Hij moet voor mij ook tot na 6 januari driekoningen blijven.

  dus dat vraag ik me nu af: al die vroege zetters: tot hoe lang gaan jullie hem houden? (en als het een natuurlijke spar is, hoe hou je hem dan zo lang in goede conditie?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonde om die zo snel weer weg te doen! Mits het bij mij geen echte is, kan die la-a-a-ng blijven staan. Ik moet me al forceren om hem op 6 januari terug op te bergen ;-)

   Verwijderen
 5. Ik zet hem letterlijk de dag na Sinterklaas. Maar heeft eigelijk niet t e maken met het kindje :) mij is altijd wijsgemaakt dat dat ongeluk brengt, haha! En daarbuiten vind ik de lichtjes en boom in huis wel gezellig, maar ven ik niet zoooo into Xmas. Helaas :)

  BeantwoordenVerwijderen